Konstbilder

De bilder ni tidigare tagit har varit mer berättande och informativa. När ni nu ska ta konstbilder ska ni ta fram er poetiska sida. Konstbilden kan också kallas den poetiska bilden och har ett mer uttalat konstnärligt språk och uttryck. Poetiska bilder bygger på känslor och stämningar och kan även vara icke-föreställande. Konstbilden är ofta skapad för att gestalta en känsla, ett existentiellt tillstånd eller ett ställningstagande med enbart personliga redskap (Lindberg & Åberg 2010).

 

Porträtt med skugga

Alla ska ta minst en varsin bild i studion där ni enbart använder en lampa som ljuskälla. Ni ska experimentera med olika skuggor, så ta med er något material som kan skapa dessa skuggor.
 
 

Dokumentärfoto

"Bildreportage kräver tid och tålamod. Det är oerhört viktigt att ni arbetar med ljus, färg, komposition och skärpedjup för att bilderna ska bli intressanta. Ni ska även bestämma en titel för er bildserie samt skriva en kortare beskrivning av vad de dokumentära bilderna handlar om"


Vi fick en uppgift att fota dokumentära bilder, med minst 8 bilder. Jag själv tyckte det var en svårare uppgift, och kanske inte riktigt min typ utav sätt att fota på men riktigt lärorikt var det! Jag lärde mig att fota på ett annorlunda sätt men även att 
En dag på dagis.
För oss är det en självklarhet att lämna barnen på dagis, eller förskola som det nu heter. På Salladsgatans förskola har barnen alltid kul och leker tillsammans varje dag. Men mest tack borde fröknarna ha som tar hand om våra barn när vi tar hand om vårt jobb.
Denna bildserie visar hur en dag på ett av alla Sveriges dagis kan se ut.